Zij heeft schijt aan de regels,

Froukje. Met bewondering keek ik naar haar en genoot van haar unieke bewegingen op het podium. Ze was de beroerdste niet. Heel de wereld was zij toen, voor alle AFAS-bezoekers. Zelden breng ik een bezoek aan een concert, maar Froukje toch .. Blij toe! Ik wist van het bestaan van ‘Licht en donker’ en luisterde vooraf alleen ‘Niets tussen’, twee keer. Nu luister ik ‘m dagelijks, wat is dit een hit zeg!

Je geeft me iets dat me roert lieverd,

“Heel de week is het werken. Heel de week is het toekomst.” Het refrein, “Zij heeft schijt aan de regels. Ik denk ineens dat het goed komt ..” laat me direct aan de reacties op mijn artikelen denken. Aan de reacties naar aanleiding van mijn levenspuzzel. Hoe ik ‘uit’ het systeem probeer te geraken, omdat ik dat zo graag wil. Ik keuzevrijheid zo belangrijk vind, ondanks de keuzestress om me heen, bij anderen. Stress die ik eigenlijk alleen bij het lezen van een menukaart lijk te ervaren .. Want de rest is me duidelijk. Ik weet wat ik wil!

Ik wil (voor haar) bijzonder zijn,

Anders zijn, en daardoor als trainer en coach het verschil kunnen maken. Vaker in het nu dan in de toekomst. “Ik hoop maar niet dat het erg is ..” – “Het is niet erg, toch? Het is niet erg toch .. Het is niet erg, toch?” Oh en ik plan wel, ja, ik boek mijn reizen vroegtijdig .. Maar dat was het dan ook en dat heeft eigenlijk een andere reden. Plannen is doen. Plannen is beslissen. Oh en plannen is voordeliger. Ik lijk schijt te hebben aan de regels. Terwijl uit verschillende assessments bleek dat ik als individu zeer hoog scoor op nieuwsgierigheid en een passie heb voor nieuwe ervaringen. De waarheid.

Zij is selectief in de zaken die zij oppakt,

“En waar zij energie insteekt. Daarbij heeft zij veel geloof in haar eigen ideeën en vertrouwt zij op haar eigen oordeel. Tot slot houdt Mevrouw van Dongen ervan zich met nieuwe en onbekende zaken bezig te houden, maar zal zij ook regelmatig behoefte hebben aan herkenbare structuren en vaste grond onder haar voeten.”  

Niets tussen,

“Heel de week is het werken”, al een tijdje niet meer. Want sleutelwoorden waren: vrijheid, winst en actie .. Uit de assessments kwam naar voren dat mijn positieve instelling anderen vaak een goed gevoel geeft en dat ik voldoende energie heb om interesse bij anderen op te wekken. Ik een drive heb om anderen te overtuigen, alhoewel, ik toch ook hoop dat het niet altijd als een overtuiging voelt maar meer als een spiegel .. Als inspiratie.

Ik denk ineens dat het goed komt,

Dat mijn enthousiasme aanstekelijk werkt, is me al een tijdje duidelijk. Soms denk ik daar weleens over na, van hey .. Hoe komt dat nou? Is dat dan de passie in mij, die aangewakkerd wordt doordat ik doe wat ik leuk vind? Doe waar ik energie van krijg? Keuzes maak en een pad uitstippel? Jazeker. Altijd in hetzelfde vaarwater waarbij ik regelmatig een ander schip verover en regelmatig mijn zeilen bijzet.

Als je eenmaal ontwaakt bent, kom je nooit meer in slaap

“Je kan niet meer wegrennen, als je opgesloten zit.” Eindeloze nachten. Het komt wel weer. Ik sudderen, waakvlammetjes, sleur, verveling .. Daarom de rug toe keer.

Bron: Froukje – Niets Tussen