Van LSD ga je de werkelijkheid anders zien,

En het grappige is dat beide definities van LSD wat mij betreft hetzelfde effect hebben. Dus ook de LSD waar ik mezelf wekelijks mee bezig hou. Schrik niet! Want ik kan het mezelf echt niet permitteren om in een ‘trip’ door het leven te gaan. Ik heb zelfs nog nooit harddrugs gebruikt .. Maar luisterensamenvatten en doorvragen doe ik al een geruime tijd. En dat die manier van LSD’en me vaak iets gelijkswaardigs brengt, daar ben ik van overtuigd.

De effecten van LSD,

Google leert me dat iemand die LSD heeft genomen geluiden en gevoelens intenser beleeft en zich vaker meer verbonden met de natuur voelt. Voorwerpen die stilstaan lijken te bewegen en kleuren zien er blijkbaar veel feller uit. Als je jezelf depressief voelt of niet helemaal in je hum, is het niet aan te raden de drugs te gebruiken. Het risico op een bad trip is dan het grootst. Iets dat bij het hebben van een slecht gesprek op hetzelfde neerkomt, toch?

Je meer verbonden voelen met,

Diegene tegenover je. Jouw gesprekspartner .. Als je LSD’t. Iemand die luistertsamenvat en doorvraagt beleeft gesprekken intenser. Het effect is niet alleen merkbaar bij jezelf maar de ander voelt zich centraal gezet, voelt zich gehoord. Positieve gevoelens maal twee! De antwoorden zijn kleurrijker en jouw vragen open .. Tenminste, als je afstand kan doen van jouw eigen ik, jouw eigen denken. Want als je dat beheerst stel je ineens minder suggestieve vragen en nemen de vragen waarin de gedachte ‘ik zou het zo nooit doen’ doorsijpelt af.

LSD, een zeer krachtige gesprekstechniek

Enorm bekend, al lang niet meer vernieuwend en daardoor onderschat. Want voor iedereen blijft het een kunst. Het vergt bewustwording van jouw eigen manier van denken, want dat is namelijk de sterkste luisterblokkade. Hoe kom je daar dan eigenlijk achter? Achter jouw manier van denken? Dat kan door eens stil te staan bij jouw eigen zinnen. Zinnen die je hardop uitspreekt en die je in stilte denkt .. Want als deze met ‘en dan denk ik’ of ‘ik vind’ beginnen, dan is jouw richting al bepaald.

Luister je wel?

Positieve gevoelens maal twee, zei ik eerder. Dat is wat je wilt toch? Een goed gesprek door positieve gevoelens, waarvan ‘zich gehoord voelen’ een cruciale is. De S van samenvatten helpt je daarbij. Door samen te vatten laat je blijken dat je de ander gehoord hebt en creëer je de mogelijkheid om te controleren of dat wat je gehoord hebt ook daadwerkelijk bedoeld wordt. Om vanuit daar een brug te slaan naar een volgende vraag. Want doorvragen is niets meer of minder dan jouw volgende vraag op het voorgaande antwoord baseren.

Dus .. Als ook jij vindt dat communicatie áltijd aandacht verdient .. Laat S training & coaching dan jouw dealer zijn!