Clark Kent, wie kent ‘m niet

De ingetogen, passieve en introverte verslaggever met zijn ietwat slungelige houding. Zakelijk in pak, inclusief stropdas en bril. In werkelijkheid .. Is hij natuurlijk Superman. Een fantasiewereld die mij keer op keer weet te verleiden. Groot fan ben ik van DC Comics en Marvel. Ik ga er hélemaal in op.

.. Sterker nog, ik geloof dat iedereen een alter ego heeft.

Wat ik daar dan eigenlijk precies mee bedoel is dat niemand vanaf het begin of gedurende zijn of haar loopbaan alle vaardigheden of (zelf)kennis paraat heeft. Het alter ego laat zich beïnvloeden door interpretatie, gewoontes, drukke agenda’s, belemmerende overtuigingen, vastgeroeste meningen, aannames en vooroordelen. In zoverre, dat dit direct invloed heeft op onder andere onze manier van communiceren.

We weten allemaal dat ‘als je doet wat je deed, je krijgt wat je kreeg’ .. En daar neemt het alter ego wat mij betreft genoegen mee.

Jarenlang ben ik geïnspireerd maar vooral uitgedaagd door verschillende trainers en al snel wist ik dat wat zij bij mij teweeg brachten, ik dat in de toekomst ook teweeg wilde brengen bij anderen! Onbewust plaatste ik een mijlpaal toen ik mijn ambitie hardop uitsprak op ongeveer 25-jarige leeftijd.

Ondertussen ben ik 32 jaar en kan ik zeggen dat ik mijn weg op ’n strategische manier bewandeld heb, inclusief vallen en opstaan! Een aantal zaken weet ik zeker van mezelf: gestimuleerd door contact met mensen, gedreven door verbetering en efficiency, gepassioneerd in het leggen van verbanden en gemotiveerd om het verschil te maken!

Ik leun op mijn jarenlange werkervaring in verschillende functies, de coaching die ik in mijn rol als senior intercedente en vestigingsmanager voor mijn rekening nam, de afgeronde trainersopleiding met als afsluiting een vierdaagse retraite in een stilteklooster, de zelfstudie met diverse boeken als leidraad en mijn sabbaticals omdat ik kan zeggen dat reizen één van mijn passies is!

– You can’t influence somebody if you can’t influence yourself –

Het voelt nu pas officieel maar stiekem ben ik al een tijdje bezig. Op 23 februari 2018 bracht ik een bezoek aan de kamer van koophandel.

Wat doe ik precies?
Communicatie is dé rode draad in het bedrijfsleven. Een belangrijke reden waarom ik communicatietrainingen (op maat) ontwikkel en geef. Ik combineer de basiselementen in communicatie met persoonlijkheidsleer (onder andere transactionele analyse en rationele effectiviteitstraining), voor de nodige diepgang en het in balans brengen van denken en doen! In goede communicatie schuilt SUPERkracht!

Is jouw nieuwsgierigheid gewekt, omdat ook jij vindt dat communicatie áltijd aandacht verdient? En ben je benieuwd naar wat ik voor jouw organisatie zou kunnen betekenen? Neem dan contact met me op!