Niet gelukkig in de liefde,

Maar op andere fronten ‘gelukkig’ wel. Het pad dat ik bewandel, als het om mijn carrière gaat, is niet altijd een liefdevolle vanuit mijzelf. Alhoewel het een pad is dat ik nog steeds iedere dag, ondanks mijn interne kritische noot, vol verlangen bewandel. Ik durf toe te geven dat ik nog steeds op een soort van ontdekkingsreis ben en ik verwacht dat ik dat zal blijven. Ik mezelf leer kennen in de nieuwe situaties die zich continu voordoen. Ik nog steeds aan het vormgeven ben. Niets is immers blijvend, toch? Een kunstwerk, ja .. Zo zou ik het willen omschrijven.

Alleen de kunst biedt ons de mogelijkheid iets te zeggen dat wij niet weten

Een kunstwerk waar ik dan zo eens in de zoveel tijd, wanneer ik weer eens in gedachten verzonken ben, van geniet. Van WIL genieten. Naast de kritische noot, de hoge lat en de ‘tegenslagen’ .. Is het ook een pad vol dankbaarheid. Dankbaar ben ik voor de deuren die gesloten bleven. Deze gesloten deuren gaven mij namelijk een zetje in een andere, beter aansluitende, richting. Zo bleek later. Dan misschien toch maar weer tot de conclusie komen dat deze deuren gesloten bleven met een reden. Want dat wat niet bij elkaar past, dat kun je niet forceren.

(werk)RELATIE

Als ARTRA een man zou zijn .. Dan droeg ik nu een ring om mijn vinger. Dan was het huwelijksbootje me bekend en zou het waarschijnlijk een geweldige huwelijksnacht zijn geweest. Sinds mijn 19de levensjaar verliefd op de flexbranche. Een branche die me past als een maatpak. De dynamiek, het contact met verschillende mensen .. De leuke maar vooral sprekende doelgroep die er in werkzaam is. Een branche die ik adem en doorleef. Gelukkig ben ik, ja ik ben gelukkig, dat ik sinds 2018 onderdeel van ARTRA uit mag maken. DÉ opleider voor arbeidsmarktprofessionals.  

Weten wat je wil,

Ik, samen met ARTRA, geloof dat talent inspireert. Ellen vanaf de 1ste seconde vertrouwen in mij had. Dat een detail is dat me het meeste is bijgebleven. Alsof ze het direct zag, zoiets als ‘liefde’ op het eerste gezicht. Achja. “Talent trekt talent aan en wij inspireren talent!”, ik kan niet anders dan het ermee eens zijn. Ik koester deze (werk)RELATIE en ben blij met het feit dat ik samen met ARTRA moeilijke dingen makkelijk maak.

En gelukkig ben ik niet de enige

Wanneer het kritische stemmetje weer eens zijn weg naar de oppervlakte vindt .. Dan zijn er gelukkig de cijfers die zich direct omzetten in positiviteit. Het omgaan met een compliment gaat me steeds beter af en ik omarm de 8’en, 9’ens en 10’en dan ook gewoon. “Suzanne deed veel in groepsverband”, “Veel lof voor Suzanne”, “Suzanne haar methodiek, de wisseling van theorie, praktijk en interactie”. De deelnemers benadrukken regelmatig: “Blijft enthousiast als trainer en creëert goede connectie met de groep”. Voor mij weer de bevestiging dat ik bezig ben met een van mijn passies.

Alles heeft zo zijn tijdstip

Ik heb mijn pad, mijn verhaal, weten te herleiden. Ik kan erover vertellen en wanneer mensen me ernaar vragen doe ik dat met alle liefde en plezier. Alles had zo zijn tijdstip. Gelegenheden gingen voorbij, maar de meeste greep ik vast. Wie had durven denken dat een stage advertentie op marktplaats me een wereld zou laten ontdekken die me sindsdien is blijven boeien. Een wereld die situaties in zich droeg die ik tegemoet ging of heb mogen ervaren en dat de mensen die daarbij hoorde de mooiste spiegels zijn geweest.

Gefascineerd .. Blijf ik