Ik lees je graag,

Het duurde even voordat, en nu dan ineens .. Heb ik een ritme te pakken. Wekelijks deel ik woorden, zinnen en alinea’s in de vorm van artikelen en ondertussen zijn we 138 weken verder. Pakkende artikelen wel, toch? Althans dat was mijn belofte.

Een ogenblik nadenken,

Af en toe eens de tijd nemen om dat wat je bezighoudt wellicht net even anders aan te pakken, als je weer eens een van mijn artikelen leest. Zelf neem ik namelijk ook regelmatig de tijd voor reflectie. Zeventien, de einstand van het aantal boeken dat ik in 2021 las en daar ben ik trots op. ‘Waarom ben je daar trots op?’, hoor ik je denken. Nou, omdat er best een hele poos overheen is gegaan voordat ik de rust had om het ene boek naar het andere boek te verslinden. Ook voor mij gold een lange tijd dat ik pas kon lezen als ik van huis was, in een koffiezaakje zat of ergens op een ander continent.  

“Ik lees je graag”

Uiteraard schrijf ik voor mezelf. Dat is voor mij het belangrijkste vertrekpunt .. En waarschijnlijk de reden dat ik het volhou. Terwijl ik ook wil toegeven dat het me onwijs goed laat voelen als een klant tijdens een telefoongesprek nog even benadrukt dat ze mijn artikelen graag leest. “Wat kan jij toch heerlijk schrijven”, ontving ik laatst in mijn inbox. Een tijdje terug: “Ik zit bij een vriendin te borrelen en heb het net over je artikelen en dat je zo leuk schrijft”. Dat een collega-trainer me niet uit het oog verliest en zo eens in de zoveel tijd een reactie plaatst: “Wat een mooi wakker maken effect is dit weer”.

Lang zullen jullie lezen,

Maximaal vijf minuten, wekelijks. Vaker een indicatie van drie minuten leestijd, inspelende op diegene met een korte spanningsboog. Ik breng je een wekelijkse reminder, want wie doet het anders? Dat ik in ondertussen mijn 22ste boek lees, bewijst dat ik in een flow zit. Zie me zitten, in alle rust, met een cappuccino in New York, Barcelona, Lissabon en sinds dit jaar ook vanaf de bank in mijn woonkamer. Mijn mindset is om en het verlangen is groot. Lezen sluit aan bij een van mijn passies, want lezen is reizen in stilte.

Geen podcast, geen TV

Sinds 2019 geen tv-zenders meer en wellicht op termijn gewoon hélemaal geen tv. Het luisteren van een podcast is me ook nog steeds niet gelukt, you’re missing out, hoor ik je denken. Mijn voorkeur gaat uit naar de inspanning van het brein. Naar een volledige focus. Ik er dus ook achter kwam dat ik eigenlijk op héle andere manieren mediteer.

Alles moet geleerd worden, ook lezen

Althans, zo lijkt het. Een kwestie van mindset, interesse, de wil .. Want ja, een boek verslinden is écht niet de makkelijkste weg. En toch gun ik het iedereen, dat meen ik!

Mijn 2021 aanraders: Think like a Monk, Happy LIFE 365, Na de Bataclan, Ikigai & The Vibe

Mijn 2022 aanraders, tot dusver: VerpleegThuis, Secrets to happiness, The midnight library, Unreported, Beginnen over het einde & F*ck no