Ideeënseks,

“Want wat hebben we saaie seks”, schrijft Thijs Homan. Voor diegene die visueel ingesteld is, ho stop, ho. Ik gebruik gewoon een heel ander woord voor een gezonde discussie, een paar stormachtige breinen bij elkaar, het hebben van een dialoog, ja zoiets. Wat zou dan eigenlijk de definitie van het orgasme zijn?

Een wisseling van perspectieven,

In plaats van vasthouden aan één idee, aan één gedachte, aan één zienswijze .. Inflexibiliteit tegemoet tredende. Er dus bij liggen als een zeester. Oh sorry! Ja, ik stop. Mensen laten zien dat je de werkelijkheid ook op een andere manier kunt ervaren, zoiets? Nieuwe betekenissen laten ontstaan of nieuwe betekenissen toelaten. Er dus echt wel méér is dan jouw eigen beeld.

“Je moet eerst stroop smeren voordat je vliegen kan vangen”

Het oorspronkelijke spreekwoord: “Je vangt meer vliegen met stroop dan met azijn”. De betekenis daarachter, als je Google even aan het woord laat, is dat door vriendelijk te zijn je uiteindelijk meer bereikt bij iemand dan met lelijke woorden. “Iemand deelde ooit is met mij deze wijsheid”, zei een deelnemer tijdens de training ‘Luisteren zonder oordeel’. Wijsheid, als in werkelijkheid, als in stelregel misschien, als in waarheid? Ik als trainer pakte het moment en daarmee tegelijkertijd het spreekwoord vast. Want hoe dachten de anderen over dit spreekwoord dat zich had omgezet in een ‘overtuiging’?

Iedereen draagt zijn of haar eigen opvattingen,

Ik liet iedere deelnemer aan het woord en je raadt het waarschijnlijk al .. Ieders antwoord was anders. “Ja uhm, dat je een gesprek aan gaat op een ander niveau”. De ander volgde: “Dat je het eerst hebt over huisje, boompje, beestje .. In ieder geval een ander onderwerp dan werk”. Het hebben over ‘Koetjes & Kalfjes’ passeerde eveneens de revue. Maar als iedereen anders was? Waarom dan alleen stroop? “Het kan waardevol zijn, als middel misschien, maar wat als stroop niet werkt?” Tsja, wat als de ander pasta wil of pindakaas nodig heeft of allergisch is voor stroop en daarmee de uiteindelijke conclusie: “Het is gewoon slijmen of paaien”.

Wat de rups het einde noemt,

Noemt de rest van de wereld een vlinder. En zo kunnen we natuurlijk nog wel even doorgaan. Daadwerkelijk op ontdekking gaan door het erover te hebben, door de vraag te stellen, daarmee de seksuele aantrekkingskracht te bevorderen, knipoog! Door medewerkers in contact te brengen met collega’s waar ze normaal gesproken niet mee in aanraking komen .. Gewoon, door het onbekende tegemoet te treden, opzettelijk vraagtekens zetten en eens een keer niet vertrekken vanuit jezelf maar vanuit de gedachte: “Ik weet niets”.

Met S training & coaching werk je toe naar een betere gespreksvoering,

Wat levert betere gespreksvoering op? MÉÉR BEGRIP, door oordeelvrije gesprekken, wat dan uiteindelijk weer ten gunste komt aan de bedrijfscultuur en de onderlinge samenwerking natuurlijk. ‘SNELLER BESLISSEN’, door het stellen van de juiste vragen sneller tot de essentie komen en daardoor als team of organisatie efficiënter kunnen werken. Toewerken naar een betere gespreksvoering met méér verbinding en minder JA MAAR’s.

Tijd voor een training?

Bel: 06 – 820 50 231  |  Mail: info@strainingencoaching.nl