Human RESEARCH, uh Resources Management

Toen COVID-19 ervoor zorgde dat ik ging solliciteren, bevond ik me voor het eerst sinds lange tijd weer aan de andere kant van de tafel. Een bijzondere ervaring, als je het mij vraagt. Mijn doel: Een parttime functie als HR-adviseur. Geen concrete ervaring in een dergelijke functie op mijn CV en daardoor was mijn motivatiebrief scherp .. Het zou afhangen van een ruimdenkende tegenpartij.

Stop jij bij jouw aannames of vraag je door?

Het gevecht tegen aannames, want zo voelde het op een gegeven moment, maakte het vermoeiend. Vermoeiend vanwege het feit dat de aannames zich in de suggestieve en gesloten gestelde vragen verborgen hielden. Men ging alles behalve op onderzoek uit. Het bleef me verbazen.  

Human RESEARCH,

Een aantal sabbaticals? Oh, dan zal ze op korte termijn vast wel weer het vliegtuig instappen. Men zag enkel en alleen de onderbrekingen en ging voorbij aan de eveneens zichtbare loyaliteit. Ondanks de onderbreking van acht maanden was ik in totaal zes jaar werkzaam voor één bepaalde werkgever. Een detail dat mijn interesse zou wekken, maarja .. Wie was ik. Wat waren de redenen voor mijn sabbaticals? En wat hadden deze sabbaticals mij gebracht? Oh nee hoor, de angst dat ik zomaar weer eens zou kunnen vertrekken nam de overhand. Totdat ik, naar aanleiding van de vraag of ik op korte termijn weer een sabbatical zou plannen, de HR dame spiegelde met dat waar ze nou eigenlijk naar vroeg? Waar ze nou eigenlijk aan vast wilde houden? Een langdurige match, daarvan ben je toch nooit zeker? De werknemer stopt tijdens de proeftijd, krijgt een betere uitdaging aangeboden, wordt ziek, de werknemer … Achja, er kwam gewoon geen écht gesprek op gang. De openheid om elkaar écht te kunnen vinden ontbrak. Qua ‘candidate experience’ een waar drama.

Afwijzing naar afwijzing, naar afwijzing

De vraag over de eventuele potentiële sabbatical voelde op een gegeven moment hetzelfde als de in 2018 gestelde vraag: ‘Heb je een kinderwens?’ Geen idee. Waar VRAGEN we in hemelsnaam naar? Besef het eens heel even. Het leven bestaat uit fases, uit permanente verandering en als dat een gegeven is dan .. ?

Waarom ik over deze ervaring schrijf?

Omdat ik onder andere vind dat de kijk op het nemen van een sabbatical zou mogen veranderen. Het nemen van een sabbatical namelijk samengaat met allerlei karaktereigenschappen. Er lef voor nodig is en het ondernemende eigenschappen vraagt. Het levenservaring brengt, kijkend naar contacten of eventuele connecties met mensen van over de hele wereld. Een ruimere kijk op verschillende culturen. Oh, en omdat het in een sollicitatie procedure niet alleen maar gaat om wat je allemaal weet of kunt, maar tevens om de intenties, de eventuele passies .. De laag dieper.

Steeds als ik dacht dat ik werd afgewezen, werd ik uiteindelijk naar iets beters geleid

Een andere reden waarom ik dit schrijf, is dat opgeven, zodra je iets wilt en je er zeker van bent dat het bij je past .. Geen optie is. Afwijzing naar afwijzing. Twaalf of dertien kreeg ik er voor mijn kiezen. Met daarbij ook de volgende: “We hebben gekozen voor een dame met daadwerkelijke HR ervaring”. Ik de HR manager vervolgens bedankte voor de genomen tijd en de kans die hij me gegeven had om elkaar te ontmoeten tijdens een sollicitatiegesprek. Ik er toch echt wel even bij wil vermelden dat de HR dame met het perfecte CV ná twee dagen tijdens het inwerktraject haar spullen alweer had ingeleverd, de organisatie was toch niets voor haar.  

Want je geeft nooit op,

Als Rocky Balboa zat ik in de hoek van de boksring. Gewoon even op adem komen, het bitje uit, een handdoek tegen mijn zwetende voorhoofd gedrukt, de plastic spuitfles gevuld met water, mond open .. Mijn doel niet losgelaten, de genadeslag nog lang niet in zicht, klaar voor de volgende ronde en ik uiteindelijk kreeg wat ik wilde. Onverwachts. Het was Martijn van Heumen die out of the box dacht tijdens een kennismaking met mij als eigenaresse van S training & coaching. Het was Martijn die de daadwerkelijke HR ervaring opgedaan in andere functies en mijn passie voor de logistiek ontdekte en me uiteindelijk échte HR meters liet maken. Wat een verademing!