Erachter komen dat je niet gelukkig bent,

Als verandering begint bij het besluit niet meer te willen blijven waar je nu bent, waar ben je nu dan? Zoom je daar weleens een moment op in? Stilstaan bij is wat mij betreft noodzakelijk en reflectie is de sleutel. Waarom? Omdat het leven nou eenmaal réte snel gaat.

Dagen, weken, maanden

En soms zelfs jaren vliegen voorbij zonder dat we ook maar een moment stilstaan bij wat we eigenlijk allemaal aan het doen zijn, aldus Kelly Weekers. Ik moet haar gelijk geven, sterker nog .. Ik wil haar gelijk geven en soms wil ik het zelfs hardop schreeuwen, als ik weer eens iemand ‘ik ben druk’ of ‘ik heb geen tijd’ hoor zeggen. Mijn, helaas mislukte, tattoo op de binnenkant van mijn linkerarm staat voor press play/pause, want dat is wat ik doe met mijn leven. Ik druk meer dan regelmatig op pauze. Niet omdat ik genoeg heb van alles. Niet omdat ik tegen ’n burn-out aan zit. Niet omdat .. Neeh, allesbehalve.

Bewust druk ik op PAUZE

Om te overzien. Voor een langere periode van mezelf centraal zetten. Stil te staan bij wat ik vind van wat ik doe en of ik nog steeds gelukkig word van wat ik doe. Eerder in de vorm van sabbaticals en sinds vorig jaar in een vast ritme. Acht maanden in Nederland en vier in het buitenland, mijn levenspuzzel. Een bewuste keuze, zolang ik de mogelijkheid heb om te kiezen. Ik wil namelijk kiezen. Ik hou van kiezen.

Je wil helderheid van geest hebben in een drukke wereld

Als we evenveel tijd zouden besteden aan het updaten van onze mindset als het updaten van onze sociale media of het loeren naar Netflix .. Wat zou daarvan het effect zijn? Terwijl ik er ook achter ben gekomen dat er voor iedereen een bestemde tijd is. Want op 25-jarige leeftijd probeerden trainers mij inzichten te geven, kwartjes in mij te duwen, terwijl ze met geen mogelijkheid zouden vallen. Waarom niet? Niet omdat ik niet wilde, simpelweg omdat ik niet kon. Het was mijn tijd nog niet. Ieder zo zijn of haar eigen ritme.

Voor inzichten en het daadwerkelijk maken van keuzes,

Lijkt discipline nodig te zijn. Discipline, in combinatie met overtuigingen misschien wel .. Waaruit dan vervolgens een drive ontstaat. Je bent wat je doet, niet wat je zegt dat je doet. Dus doen hoort er ook bij. En erachter komen dat je een verkeerde keuze hebt gemaakt, betekent simpelweg dat je weer opnieuw kan kiezen. Vanuit inzichten kun je verder en blijf je puzzelen.

Iedereen puzzelt

Ben je druk en heb je geen tijd? Wat is het dan precies dat jouw tijd opslokt? Kun je de minder leuke dingen zoals het schoonmaken van je huis misschien uitbesteden? Moet jij dat wat jouw tijd opslokt ALTIJD doen of kun je per periode afwisselen? Ben je écht de enige die het kan of heb je nog nooit echt om hulp gevraagd? Handel als iets, zoals bijvoorbeeld je baan, je energie zuigt. Ga doen. Je mindset optimaliseren door datgene los te laten, maar ook écht los te laten, waar je geen controle over hebt of wat energie van je vraagt en vervolgens actief de regie te pakken waar je dat wel hebt.

En of het erg is om tijdens zo’n moment van stilte,

Erachter te komen dat je op een bepaald gebied in je leven niet gelukkig bent, daarop zeg ik nee. Een inzicht blijft een inzicht en het laatste dat je zou moeten doen is dat veroordelen. Het is dan juist het moment om tijd te creëren om dat te doen wat je echt gelukkig maakt.

Bron: Happy Life 365 – Kelly Weekers