De reden om iets WEL te doen,

Het mooie van vertrekken is dat je altijd weer kunt terugkomen, om te ontdekken dat jouw geluk voortdurend daar is waar je zelf bent. Ik moet toegeven dat ik het vaak eens ben met Michael Pilarzcyk. Waarom hang ik toch altijd aan de spreekwoordelijke lippen van sprekers als Michael en Tony Robbins? Dat is me onlangs duidelijk geworden. Zij stromen over van overtuigingen en passie tegelijk.

Overtuigingen inspireren en passie werkt aanstekelijk

“Het leven is een kans om te benutten”.Geef Michael maar eens ongelijk. Overtuigingen voeden geloof en geloof is een gedachte die je richting geeft. De STERKSTE gedachte als je het mij vraagt. Ik kan blijven en, en, en’en .. Je bent wat je bent of wie je bent door jouw overheersende gedachten, de piloot van jouw uiteindelijke gedrag.

Er is altijd een reden om iets niet te doen

“Ik vind het knap van je hoor, dat je ontslag neemt om op reis te gaan .. Ik zou dat ook wel willen, maar ik durf het niet”, de reacties in 2013 van kennissen, vrienden, collega’s en familie. De meeste mensen vertrekken nooit. Onderliggende angsten, als te weinig geld hebben of geen baan meer kunnen vinden bij terugkomst, zorgen voor een blokkade. “Het is niet de juiste tijd om te vertrekken” .. Kinderen dus wachten om daarna wederom te wachten omdat het als ouder onverantwoord is te vertrekken.

Het leven is maakbaar voor wie daarin gelooft

Zo is er ook altijd een reden om iets WÉL te doen. Dan heb ik het niet alleen over een sabbatical of wereldreis. Nee. Ik doel dan op de VERBORGEN dromen. Een eigen modelijn, emigreren, jouw talent in de markt zetten en voor jezelf beginnen, een eigen huisje in het buitenland, de overweging een eigen adviesbureau te beginnen .. DE verborgen dromen.

Weet gewoon dat ..

Mensen op hun sterfbed vooral spijt betuigen dat ze niet de moed hebben gehad om trouw te blijven aan zichzelf. Ik leef volgens de overtuiging dat morgen me niet beloofd is. Het verlies van dierbaren werd mijn leermeester. Verlies heeft mij op scherp gezet.  

Spijt hebben dat je teveel geleefd hebt volgens de verwachtingen van anderen. Jouw werkleven teveel van jouw uiteindelijke tijd en aandacht heeft gevraagd. Je daardoor aan dat wat je écht gelukkig maakte voorbij bent gegaan. De tijd vliegt. Spijt .. Van het feit dat je je hart niet hebt gevolgd en dat je te weinig hebt gedaan wat je werkelijk had willen doen.

Het juiste moment, .. Soms is dat NU

Bron: Master your mindset – Michael Pilarczyk