Alles gebeurt in jou,

Via jouw zintuigen ontvang je informatie. Je bent je daarvan bewust zodra de ontvangen informatie door je brein wordt verwerkt. Jouw bewustzijn is het deel dat denkt en beredeneert en in dit deel zit jouw vrije wil verborgen, de kracht om te kiezen .. Het kan elke gedachte accepteren of afwijzen.

Maar wat nou als je denkpatroon al geruime tijd in een verkeerde stand staat?

In een negatieve of de mijn-waarheid-IS-de-waarheid stand? Een stand die we allemaal kennen. Dan zal het dus een kwestie van tijd en training zijn om jouw denkpatroon weer flexibel te maken. Een investering, met perspectief als resultaat. Sta eens even een moment stil en stel jezelf de volgende vraag: ‘Heb jij vaker een discussie dan een dialoog?’

Alles gebeurt in jou,

Inzicht krijgen in hoe jij geprogrammeerd bent, in wat jouw denkpatronen en overtuigingen zijn .. Het is vast geen verrassing als ik zeg dat ik het ONTZETTEND interessant vind! Er bestaat namelijk niet zoiets als één waarheid. Maar misschien ben je dat tot op heden wel gewend? Tijdens een van mijn acquisitietelefoontjes, van afgelopen week, was een dame die ik sprak het volledig met me eens. “Het kan niet zo zijn dat je op een gegeven moment écht denkt dat jouw waarheid DE waarheid is”, was een deel van haar antwoord op de vraag hoe zij zichzelf ‘scherp’ hield. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen:  Jouw manier van denken heeft alles te maken met jouw referentiekader, jouw persoonlijke werkelijkheid.

Vanaf het moment dat jij tot leven bent gewekt

Worden allerlei indrukken van buitenaf opgeslagen. Alle informatie die je ontvangt, alle dingen die je hoort, ziet, voelt en meemaakt, sla je op. Het nadeel van dit proces is dat je, op die leeftijd, geen idee hebt dat je zowel juiste als onjuiste informatie ontvangt en dat je geen onderscheid weet te maken in wat je opslaat. Het moment of de context invloed heeft op wat je wel of niet onthoudt .. Je dus eigenlijk écht wel mag twijfelen of jouw ouders, ooms en tantes en jouw leraren van vroeger alle wijsheid in pacht hadden. Zij vertelden op hun beurt dat wat zij meemaakte, hun eigen ervaringen, hoe dat zij vonden dat het moest en regels waar zij bekend mee waren vanuit hun eigen werkelijkheid of opvoeding.  

Volgens de overtuigingen van anderen leven,

We leven vaak volgens de overtuigingen van anderen en het lijkt alsof we iets te vaak vergeten dat we allemaal verschillend zijn. De verschillen niet alleen in uiterlijk terug te vinden zijn maar ook in verlangens, normen en waarden, doelen, ambities, talent en potentie.

Hoe ga je er dan voor zorgen dat je erachter komt, dat je dat wat jij nastreeft niet van horen zeggen hebt? Ja, misschien moet je die vraag nog eens lezen.

“Voor velen onder ons is het makkelijker om te schikken naar wat de maatschappij, ouders of leraren vertellen. Doe maar gewoon, blijf maar gewoon, word zoals de meeste mensen .. Ga op in de massa, leef niet vanuit je hart, maar laat je leven bepalen door je omgeving, door de oordelen van anderen, door zoals-zij-vinden-dat-het-hoort. Zorg voor zekerheid, zodat je dit leven op aarde zonder al teveel kleerscheuren overleeft en je later kunt terugkijken op een zinloos bestaan.”

Bron: Master your mindset – Michael Pilarczyk